Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΛΕΒΕΝΤΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ΕΣΥ


Στα Madame Figaro
Δηλώνει ακομπλεξάριστος .
Οκ man φάε τζαι μιαν γερή ΒΙ ο Λ έτ ΑΝ τζαι δήλωνε το ακομπλεξάριστα και πάλι ...

JUMBO ΠΟΡΝΕΥΩ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΓΕΥΩ !!!



"Στα μάτια μου μοιάζουν όλα τόσο πορνοοό ...  (0:24)
Γιατί εσύ είσαι στράκα στρούκα (WTF?) στη ζωή μου...
Γι' αυτό σου ζητώ, φόρα μια περούκα πλατινένια
Βάλε και οπίσθια λαστιχένια
Νά 'μαστε ίδιοι πια 
Κι αυτή την Αποκριά αγαπηθείτε, αγαπηθείτε, αγαπηθείτε...

Εμπλέξαν τα ούλλα στο JUMBO. Τι καρναβάλι τι Valentine's τι πορνό

"Εψές πωρνό μεσάνυχτα , στης φυλακής τη μάντρα ..."

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΑΤΕ ΟΛΑΝ ΠΑΡΕΤΑΤΕ ΜΑΣ

Επεισόδια έξω από το Επαρχιακό Γραφείο Ευημερίας Λάρνακας από αιτητές πολιτικού ασύλου.
«τα έσπασαν» γιατί δεν πήραν το κυβερνητικό βοήθημα για τον Ιανουάριο
Τραυματισμός ενός αστυνομικού
Συλλήψεις τεσσάρων αλλοδαπών, ανάμεσα τους και δύο ανήλικοι
Ένας εκ των συλληφθέντων συμμετείχε και στα επεισόδια που συνέβησαν τον περασμένο Οκτώβριο σε χωριστές εκδηλώσεις του ΕΛΑΜ και της ΚΙΣΑ.
Τα άτομα αυτά είχαν ειδοποιηθεί από χθες ότι θα λάμβαναν τις επιταγές τους
Την ώρα που εκτυλίσσονταν τα επεισόδια η Υπουργός Εργασίας είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους τους.  

Οι αιτητές (100 άτομα) διαμαρτύρονταν διότι η Βουλή δεν ενέκρινε το επίδομα που λαμβάνουν και συνεπώς η κυβερνητική βοήθεια δεν τους καταβλήθηκε γι αυτό τον μήνα.
Ισχυρίστηκαν ότι τα παιδιά τους πάνε στο σχολείο χωρίς χρήματα για να αγοράσουν τροφή από τα κυλικεία.

Προειδοποίησαν μάλιστα ότι εάν μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα δεν τους καταβληθεί το επίδομα, θα αναγκαστούν να αποσύρουν τα παιδιά τους από τα σχολεία.  
ΧΕΣΤΗΚΑ !!! Τζαι αν τα πέψετε σχολείο τζαι αν μεν τα πέψετε

Εκπρόσωποι του Γραφείου Ευημερίας συνομίλησαν με τους διαμαρτυρόμενους και διευθέτησαν ώστε τετραμελής επιτροπή των Παλαιστινίων  να ανέβει στα γραφεία για να συζητήσουν το θέμα.

Ωστόσο δεύτερη ομάδα διαμαρτυρομένων, τριάντα περίπου ατόμων ανέβηκε από τις σκάλες.

ΜΟB RULES

Τα αίματα άναψαν, οι διαμαρτυρόμενοι προσπάθησαν να απωθήσουν τους αστυνομικούς με πολιτική περιβολή που φρουρούσαν την είσοδο του Γραφείου Ευημερίας και ένας από αυτούς χτυπήθηκε στο πρόσωπο

Ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι ο 19χρονος αναγνωρίστηκε από τρία μέλη της Αστυνομίας ως ένα από τα άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στις Φοινικούδες στη Λάρνακα τον περασμένο Οκτώβριο


ΜΑ ΕΤΣΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ "ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ" ΤΟΥΣ


Την ίδια στιγμή, οργή προκαλεί το γεγονός ότι, τα άτομα αυτά είχαν ειδοποιηθεί από χθες ότι θα λάμβαναν τις επιταγές τους, ενώ την ώρα που εκτυλίσσονταν τα επεισόδια η Υπουργός Εργασίας είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους τους.


Ε ΜΑ ΟΧΙ, ΤΑ ΗΘΕΛΑΝ ΧΤΕΣ. ΤΖΑΙ ΑΦΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑΝ ΕΝ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΚΑΜΝΟΥΝ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΚΑΜΟΥΝ ΤΖΑΙ ΛΙΓΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΕΤΣΙ ΝΑ ΣΠΑΖΕΙ Η ΑΝΟΙΑ ΤΟΥΣ.

Έξαλλη η Υπουργός Εργασίας
Δεν μπορεί κανένας να παίρνει το νόμο στα χέρια του γιατί έτσι νομίζει, τόνισε σήμερα η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλλα Χαραλάμπους

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΗΚΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ κος Λουκαίδης
«Τίποτε απολύτως δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη βίαιη συμπεριφορά των 30 περίπου Παλαιστινίων και κανένας δεν δικαιούται να παραβιάζει τη νομοθεσία ούτε και να παίρνει το νόμο στα χέρια του"

ΜΑ ΠΟΙΟ ΝΟΜΟ ΒΡΕ ? ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΡΟΝΟΕΙ ΕΞΥΒΡΙΣΗ, ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ (ΠΟΎ ΕΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΤΡΩΝ ΠΙΟ ΑΔΙΚΑ)










ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΡΟΝΟΕΙ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ?

ΜΗΠΩΣ κα Υπουργε και κε Λουκαίδη εσείς και η συνεπαρτζιά σας (ΚΙΣΑ, ΠΕΟ, κλπ κλπ) δώσατε το δικαίωμα, τον τσαμπουκά, το θράσος, την αναίδεια σε αυτούς τους αλήτες να μας καβαλικέψουν με τη συνεχή και χωρίς στρατηγική πολιτική σας προς στήριξη τους? Μήπως θέλετε να μετοικήσουμε , να αποδημήσουμε εμείς από την Μπανανία σας όπως και τα πλάνα των Αγγλοτούρκων για αφανισμό Ε/Κ - Τ/Κ από τη νήσο?

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙΣ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ (ΥΠΟΥΡΓΕ) ανεκατώνοντας τζαι αφήνοντας αιχμές για τη Βουλή. Εντάξει φταίουν ούλλοι εκτός εσας.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΜΟΥ (μέλος της Κ.Ε. ΑΚΕΛ) ανεκατώνοντας υπό του σκεπτικού "ΜΙΑ ΣΟΥ ΜΙΑ ΜΟΥ" που δίδαξε ο κος Πρόεδρος (θυμάστε τότε που έλεγε αυτή τη φράση ο πρόεδρος καυγάδες και κατηγορίες στις οποίες επιδοθήκατε όταν μερίδα γαιδάρων "οπαδών" του ΑΠΟΕΛ έκανε επεισόδια στον αγώνα μπάσκετ με την τουρκική ομάδα? )
Μια σου μια μου λοιπον και 
«ρατσιστικές βίαιες επιθέσεις ακροδεξιών στοιχείων σε βάρος μεταναστών οι οποίες (σαφώς) δεν αντιπροσωπεύουν τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας», διευκρινίζοντας ότι «ανάλογα η καταδικαστέα αυτή ενέργεια μερίδας Παλαιστινίων αιτητών ασύλου, δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο των Παλαιστινίων ή γενικότερα των μεταναστών που βρίσκονται στην Κύπρο».

E, ENNEN ETΣΙ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ.

«Με αυτόν τον τρόπο στρέφονται εναντίον ποιού; Εναντίον του Υπουργείου Εργασίας και των λειτουργών των υπηρεσιών κοινωνικής ευημερίας που εργάστηκαν για να εκπληρώσουμε μια δέσμευση που κατά πλειοψηφία αποφάσισαν κάποιοι άλλοι;», διερωτήθηκε η κα Υπουργός

ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΤΖΑΙ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΑ ΜΑΘΚΙΑ ΣΑΣ.

Η κοινότητα των Παλαιστινίων που ζει στη Λάρνακα, καταδίκασε τα επεισόδια, χαρακτηρίζοντας τα μεμονωμένα, που δεν αντιπροσωπεύουν τους Παλαιστίνιους. Σε δηλώσεις τους, προθυμοποιήθηκαν να εργαστούν εθελοντικά, προσφέροντας κοινωνική εργασία.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ... ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑΝΑΙ. 


Κα Υπουργε , ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα.
Προσφέρονται για κοινωνική εργασία. Άτε  !!! 

ΜΠΑΣ ΤΖΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΕΛΑΜΙΤΕΣ ?

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ
 

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

"Έβαλε ο Θεός σημάδι παλικάρι στα Σφακιά και ο πατέρας του στον Άδη ακουσε μια τουφεκιά"

"Μια μέρα μια Παρασκευή
θα πέσω να πεθάνω
και μια Λαμπρή θ’ αναστηθώ
από το χώμα απάνω."
 
 

Αφιέρωμα στον Ψαρόνικο που έφυγε 8 του Φλαβάρη του 1980.

Από μικρός μου άρεσε η φωνή του με τη χαρακτηριστική εκείνη χροιά, την αυθεντικότητα, την ευθύτητα και αμεσότητα που έβγαζε μέσα από τη ψυχή του αυτά που τραγουδούσε. Ο Νίκος Ξυλούρης ήταν σύμβολο αντίστασης τα χρόνια της Χούντας με τα πατριωτικά του τραγούδια. Για μένα αντιπροσωπεύει την απαράμιλλη Κρητική λεβεντιά που όμοια της δεν υπάρχει στον κόσμο. Ο Ξυλούρης πάντα θα είναι επίκαιρος και πάντα θα τον ακούω όταν θέλω να σκεφτώ κάτι βαθύτερο...




"Μάνα κι αν έρθουν οι φίλοι μου
κι αν έρθουν και δικοί μας.
Να μη τους πείς κι απόθανα
να τους βαροκαρδίσεις.

Στρώσε τους τάβλα να γευτούν,
κλίνη να κοιμηθούνε.
Στρώσε τους παραπέζουλα
Να βάλουν τ'άρματά τους
Και σαν ξυπνήσουν το πρωί
και σ' αποχαιρετούνε,
πες του τος πως απόθανα."



Γεννήθηκα στο βλέφαρο του κεραυνού,
σβήνω κυλώντας στα νερά.
Ανέβηκα στην κορυφή της συννεφιάς
σαλτάροντας με τις τριχιές
του λιβανιού,
πήρα το δρόμο της σποράς.

Κοιμήθηκα στο προσκεφάλι
του σπαθιού,
είχα τον ύπνο του λαγού.
Αγνάντευα την πυρκαγιά
της θεμωνιάς
αμίλητος την ώρα της συγκομιδής,
πήρα ταγάρι ζητιανιάς.

Αντάμωσα τον χάρο της ξερολιθιάς,
το άλογο στ' αλώνι να ψυχομαχεί,
πήρα ταγάρι ζητιανιάς.




Δεν λυγάνε τα ξεράδια και πονάνε τα ρημάδια
κούτσα μια και κούτσα δυο στης ζωής το ρημαδιό
Μεροδούλι ξενοδούλι δέρναν ούλοι οι αφέντες δούλοι
ούλοι δούλοι αφεντικό και μ' αφήναν νηστικό
και μ' αφήναν νηστικό

Ανωχώρι κατωχώρι ανηφόρι κατηφόρι
και με κάμα και βροχή ώσπου μου 'βγαινε η ψυχή
Είκοσι χρονώ γομάρι σήκωσα όλο το νταμάρι
κι έχτισα στην εμπασιά του χωριού την εκκλησιά
του χωριού την εκκλησιά

Άιντε θύμα άιντε ψώνιο άιντε σύμβολο αιώνιο
αν ξυπνήσεις μονομιάς θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς
θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς

Και ζευγάρι με το βόδι άλλο μπόι κι άλλο πόδι
όργωνα στα ρέματα τ αφεντός τα στρέμματα
Και στον πόλεμο όλα για όλα κουβαλούσα πολυβόλα
να σκοτώνονται οι λαοί για τ' αφέντη το φαΐ
για τ' αφέντη το φαί

Άιντε θύμα άιντε ψώνιο...

Koίτα οι άλλοι έχουν κινήσει έχει η πλάση κοκκινίσει
άλλος ήλιος έχει βγει σ' άλλη θάλασσα άλλη γη

Άιντε θύμα άιντε ψώνιο...
Η οικογένεια του Ξυλούρη ήταν φτωχή και γενικά τα χρόνια εκείνα του 1930 ήταν δύσκολα για τους Ανωγιανούς. Λίγο το λάδι, λίγο το ψωμί, ο τόπος ξερός για να φυτέψεις, να ποτίσεις και το χωριό εντελώς κατεστραμμένο. Σ'; αυτή τη γωνιά της γης ο Νίκος Ξυλούρης κάνει τα πρώτα του βήματα.
Σε νεαρή ηλικία , στην τρίτη μόλις τάξη, παρακαλεί τους γονείς του να του πάρουν μια λύρα και να τον αφήσουν να συνεχίσει την δουλειά του παππού του. Αλλά ο πατέρας του, Γιώργος Ξυλούρης, είναι ανένδοτος, θέλει ο γιος του να μάθει γράμματα και να σπουδάσει. Τελικά όμως ο Νίκος, με τη βοήθεια του δασκάλου του, ο οποίος πίστεψε στο ταλέντο του, καταφέρνει να πείσει τον πατέρα του. Ετσι ένα πρωινό αγοράζει από το Ηράκλειο την πιο όμορφη λύρα. Τα όνειρα του Νίκου παίρνουν σάρκα και οστά. Το τραγούδι γίνεται από εκείνη τη στιγμή ο σκοπός της ζωής του. Κανείς πια δεν μπορεί να τον εμποδίσει. Αλλά ούτε και ο ίδιος θα μπορούσε να φανταστεί πως με το τραγούδι του θα έφερνε μια μέρα μηνύματα αγάπης και λευτεριάς και θα ξεσήκωνε ολόκληρη την Ελλάδα.
Στα 17 με όπλα τη λύρα και η φωνή του ζητά την ευχή της μάνας του, χαιρετά τα αγρίμια και το Ψηλορείτη και κατεβαίνει στο Ηράκλειο. Εκεί πιάνει δουλειά στο κέντρο "Κάστρο" και με τα λεφτά που παίρνει πληρώνει ίσα ίσα την κάμαρα που είχε νοικιάσει. Ο Ξυλούρης την περίοδο αυτή είχε να αντιμετωπίσει τη μουσική εκείνης της εποχής (ευρωπαϊκά βαλς, ταγκό κ.λ.π) καθώς επίσης και τους μεγάλους λυράρηδες που δεν τον έβλεπαν με καλό μάτι. Τα οικονομικά του δεν πήγαιναν καλά, οι καλοί φίλοι όμως που είχε αποκτήσει στο Ηράκλειο τον βοηθούν οργανώνοντας γλέντια. Ετσι ο Νίκος σιγά -σιγά άρχισε να γίνεται γνωστός στο ευρύ κοινό και να κερδίζει όλο και πιο πολλά χρήματα, βέβαια δεν δούλευε μόνο για τα χρήματα και όπου δεν είχαν να τον πληρώσουν καθόταν με το παραπάνω λέγοντας : "Αυτοί έχουν περισσότερη ανάγκη για να γλεντήσουν".
Την 21η Μαΐου του 1958, ο Νίκος Ξυλούρης παντρεύεται την Μελαμπιανάκη Ουρανία και το Σεπτέμβρη του ίδιου έτους αποφασίζουν να εγκατασταθούν μαζί στο Ηράκλειο. Ο Νίκος συνεχίζει την ανοδική του πορεία και τον Νοέμβριο του 1958 βγάζει τον πρώτο του δίσκο με την εταιρία "Οντεόν" που έχει τίτλο "Μια μαυροφόρα που περνά". Η αμοιβή του ; 150 δραχμές !! Ο δίσκος είχε επιτυχία και έτσι η εταιρία του τον βοηθάει να κάνει κι άλλους δίσκους, βγάζοντας τον από τις δύσκολες μέρες.
Το 1966 το κράτος επιλέγει και στέλνει τον Νίκο Ξυλούρη σε φολκλορικό διαγωνισμό στο Σαν Ρέμο οπού ανάμεσα από δεκάδες συγκροτήματα ο Ελληνας λυράρης παίρνει το πρώτο βραβείο για την ερμηνεία του στο συρτάκι που έπαιξε με την λύρα.
Το 1967, επί δικτατορίας, ανοίγει στο Ηράκλειο το πρώτο κρητικό κέντρο, τον "Ερωτόκριτο" και τον Απρίλη του 1969 κάνει την πρώτη του επίσημη δοκιμαστική εμφάνιση του στην Αθήνα, στο κέντρο "Κονάκι". Ο κόσμος τον αποθεώνει και ο Νίκος Ξυλούρης αποφασίζει να εγκατασταθεί στην Αθήνα. Κάποιο από τα βράδια ο Νίκος γνωρίζεται με τον σκηνοθέτη και ποιητή Ερρίκο Θαλασσινό και γίνονται αχώριστοι φίλοι. Μέσο του Θαλασσινού γνωρίζει τον μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο με τον οποίο και συνεργάστηκε. Μετά από ένα χειμώνα επιτυχίας, το καλοκαίρι του ';70 κατεβαίνει στο Ηράκλειο να εργαστεί. Εκείνο το καλοκαίρι γνωρίζεται με τον Τάκη Λαμπρόπουλο, τότε διευθυντή της "Κολούμπια", ο οποίος και του ζητά να συνεργαστούν. Αυτή η συνάντηση αποτέλεσε την αφετηρία για την καριέρα του Νίκου. Το έργο του με τίτλο τα "Ριζίτικα", που τόσο καιρό προσπαθούσε να εκδώσει, γίνεται δίσκος και φιγουράρει στις βιτρίνες των αθηναϊκών καταστημάτων. Αργότερα βραβεύεται για την ερμηνεία στο δίσκο αυτό από την Γαλλική Ακαδημία Σάρλ Κρός αλλά θα πάρει την πρώτη του καλλιτεχνική απογοήτευση αφού στο εξώφυλλο του ξένου δίσκου δεν αναφέρεται καν το όνομα του.
Μετά τα κέντρα και τις μπουάτ, έρχεται το θέατρο. Το καλοκαίρι του 1973 η αξέχαστη Τζένη Καρέζη και ο Κώστας Καζάκος ανεβάζουν το "Μεγάλο μας Τσίρκο". Ο Νίκος Ξυλούρης δίνει τον καλύτερο εαυτό του και τα ταμεία δεν προλαβαίνουν να κόβουν εισιτήρια. Η παράσταση μένει σταθμός στην καλλιτεχνική καριέρα του Νίκου.
Ο Νίκος Ξυλούρης ζούσε μεγάλες στιγμές δόξας, αλλά μέσα του ήξερε ότι όλα αυτά δεν θα τα ζούσε για πολύ ακόμα. Η ασθένεια του αιώνα μας (καρκίνος) είχε αναπτυχθεί μέσα του και μέρα με την ημέρα του αφαιρούσε τη ζωή. Τελικά μετά από πολλές προσπάθειες ο Νίκος Ξυλούρης χάνει την άνιση αυτή μάχη στο αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιώς.
 
http://paragwgos.pblogs.gr/2009/04/biografia-nikoy-xyloyrh.html

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ Ο ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΠΟΙΟ ΝΑ ΔΙΑΛΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ?
ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΜΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ :


Πότε θα κάμει ξαστεριά,
πότε θα φλεβαρίσει,

να πάρω το ντουφέκι μου,
την έμορφη πατρόνα,

να κατεβώ στον Ομαλό,
στη στράτα του Μουσούρου,

να κάμω μάνες δίχως γιους,
γυναίκες δίχως άντρες,

να κάμω και μωρά παιδιά,
να κλαιν' δίχως μανάδες,

να κλαιν' τη νύχτα για νερό,
και την αυγή για γάλα,

και τ' αποδιαφωτίσματα
τη δόλια τους τη μάνα...

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

O TZOKONTOΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ





Κιάορκα έσιει βάσην η κουβέντα ... αφού μοιάζουν !!

Ο ερευνητής Σιλβάμο Βιντσέτι, σε  συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Foreign Press Association, είπε ότι η κυρίαρχη επιρροή για τον πίνακα αλλά και το μοντέλο που πόζαρε για τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ήταν ο μαθητευόμενός του και για πολλά χρόνια σύντροφός του Τζιαν Τζιάκομο Καπρότι γνωστός και ως Σαλάι.

«Η Μόνα Λίζα πρέπει να αναγνωστεί σε διάφορα επίπεδα, όχι ακριβώς όπως ένα πορτρέτο», επεσήμανε ο ερευνητής. Ο Σαλάι συνεργάστηκε με τον Λεονάρντο για περισσότερες από δύο δεκαετίες, αρχίζοντας από το 1490. Ο Βιντσέτι περιγράφει τη σχέση τους ως «διφορούμενη», και οι περισσότεροι ιστορικοί της  τέχνης συμφωνούν ότι  ήταν εραστής του Ντα Βίντσι.

«Αρκετά έργα του διάσημου ζωγράφου, συμπεριλαμβανομένου και του «John the Baptist» αλλά και του λιγότερου γνωστού  «Angel Incarnate», βασίστηκαν στον Σαλάι», δήλωσε ο Βιντσέτι, τονίζοντας ότι οι ομοιότητες της Μόνα Λίζα με τη μύτη και το στόμα του Σαλάι είναι εκπληκτικές.

Ο Ιταλός ερευνητής δήλωσε επίσης ότι το πορτρέτο αναπαριστά μια σύνθεση των επιστημονικών, καλλιτεχνικών και φιλοσοφικών πεποιθήσεων του καλλιτέχνη. Ο Ντα Βίντσι εργάστηκε πάνω σε αυτό διάφορα χρονικά διαστήματα για πολλά χρόνια, υποβλήθηκε σε διαφορετικές επιρροές και πηγές έμπνευσης, και ο καμβάς είναι γεμάτος κρυμμένα συμβολικά μηνύματα.

Gioconda \ gi(o)-con- da, gioc(o)- nda\ as a girl's name is of Italian origin, and the meaning of Gioconda is "delight". The "Mona Lisa" painting is also known as "La Gioconda".

From Wikipedia:
"Mona Lisa is named for Lisa del Giocondo,[15][16] a member of the Gherardini family of Florence and Tuscany and the wife of wealthy Florentine silk merchant Francesco del Giocondo.[10] The painting was commissioned for their new home and to celebrate the birth of their second son, Andrea.[17]"
"Although the sitter has traditionally been identified as Lisa del Giocondo, a lack of definitive evidence has long fueled alternative theories, including the possibility that Leonardo used his own likeness. Other aspects of the painting that have been subject to speculation are the original size of the painting, whether it is the original, why it was painted, and various explanations for how the effect of an enigmatic smile was achieved.
In December 2010 it was claimed that the Mona Lisa appears to have tiny letters and numbers in her eyes which are only apparent when viewed with a magnifying glass, however the accuracy of this claim is disputed.[54][55] Two months later, the same historian, Silvano Vinceti, claimed da Vinci's male apprentice (and possible lover) Gian Giacomo Caprotti was the inspiration and model for the painting."

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ ΣΤΗΝ CYPRUS MAIL

JUST FOOD FOR THOUGHT. COPIED WHAT I HAVE FOUND INTERESTING . OF COURSE THERE ARE SOME OTHER VIEWS TOO , THE OBVIOUS ONES !!

"And all this time we were under the impression they cameto help us.
The truth is,They want us to leave, so that they completely colonise the areas occupied and it becomes a part of Turkey.
We are 36 years late in realising the truth.
The traitor Denktash and his party have set us on a road to extinction.
Their lies and propaganda have brainwashed us and our youth.
On a daily basis our numbers are diminishing,whilst more and more settlers are brought in!

I regret to say Hamdan Mert that you are absolutely right.
I fear, but hope that it is not too late for us to claim back our country."


"Turkish Cypriots are outnumbered by 5 to 1 by mainlanders thanks to the policies of Turkey.
In the near future we will be kept in a zoo to be displayed to the visitors."

"Turkey buys nothing from the north, we export more to our brothers in the south than Turkey."
" Turkey pays 500 million dollars a year. In case we unify with GCs, they will no longer pay us.
500 million dollars is 2500 dollar per TC. If a GC promises to pay me $2500 a year, I don't mind then if the island is unified or not. Until such promise is made to me, I am against unification. Money talks!"
"this is the true Cypriot way of life (Greek or Turk), give them a public sector work with an above average salary / pension and tell them to sit and drink coffee all day and only work half day, They would become anyone’s citizen even the Greeks ( if they only had a half a billion to spare a year)."
"Maybe they should import Phillipinos just like South Cyprus at least EU will then offer to Subsidise them."
"another reality that I have noticed over the years, many many TC's including the most progressive quite simply . I know some of this is due to fascist propaganda but at tiarent conviced of their security in and amongst the GC communitymes i do also feel that not enough is being done on the part of the CG ruling elite/society in general to convince many TC's that are quite simply scared."

"we all know that that the democratic system in the TRNC is a joke! UBP and pretty much all the parties with varying degrees of 'independence' are all puppets. Many UBP voters were settlers who were given voting rights, and many others just righ fanatics who want to protect thier own wealth."

"we are stuck between Turkey and greek cyriots"
Is that not what they wished, back in the day?
This from Tony.

"What a load of crap. How dare mainland Turks start insulting us Turkish Cypriots. You came to our island like a plague, you were given free houses by Denktash and his gang, you think you own us. We're not your pets, we are a nation seperate from Turkey. My children have left Cyprus because Turkey has left us in limbo with no future whatsoever. There are only old people here because there's nothing for youngsters to do...
Why Turkey wants to steal Turkish Cypriot wages? For what? To waste on diplomatic trips to stupid countries like Iran, Pakistan & Syria? We're ashamed of Turkey in Cyprus. Ataturk wanted European future, not islamic union or neo ottoman.
Let us make a solution with Greek Cypriots, you get out & take your mainland settlers. Why our jobs are filled with Turkish mainland? Go home! Leave us alone, you do nothing for 36 years."

"Ok, we cut our wages & Turkey can take it's stupid mainland settlers back to Turkey so the Turkish Cypriots can have their jobs back! How can we ever find solution if 40,000 soldiers vote? This is unfair."
"When we were with the Greeks we knew that we were second class citizens but now we have dropped down to 6th and 7th behind Hataylilar Cemniyeti, Kara Denizliler Cemniyeti, Trabzonlular Cemniyeti, Konyalilar Cemniyeti and many others."

http://m.cyprus-mail.com/cyprus/we-re-stuck-between-turkey-and-greek-cypriots/20110129


http://m.cyprus-mail.com/cyprus/we-re-stuck-between-turkey-and-greek-cypriots/20110129