Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

OPEN YOUR EYES AND SEE THE TRUTH - POLITICS AND POLITICIANS


ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΘΚΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΤΖΑΙ ΘΑ ΦΟΥΤΟΥΝΙΑΣΤΕΙΤΕ, ΑΛΛΑ ΕΝ ΦΑΚΚΩ ΠΕΝΙΑΝ, ΕΞΑΛΛΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΝ ΤΖΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΜΟΥ
ΑΠΌ ΣhEI MOYΓΙΑΝ ΜΟΥΓΙΑZETAI !!!

COPY PASTE FROM WWW.SIMERINI.COM της περασμένης Κυριακής

-"Τάσεις διαχωρισμού και γενικευμένη απαισιοδοξία για
την προοπτική λύσης καταγράφει, στα κατεχόμενα,
μεγάλη δημοσκόπηση της «Σ», γύρω από τις αντιλήψεις των Τουρκοκυπρίων στο Κυπριακό. Την έρευνα διενήργησε, για λογαριασμό της εφημερίδας μας, το τ/κ Ινστιτούτο Ερευνών KADeM. "
(Κάποιοι που εμάς όμως της Ελληνοκυπριακής πλευράς , άλλοι αφελώς, άλλοι με πραγματικά ευγενή/ειλικρινή σκοπό, άλλοι καθοδηγούμενοι, επήαν να κάμουν τζαι μπλογκ για την ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ - Ουτοπίες !!!)

-"Η πλειοψηφία των Τ/κ ευνοεί λύσεις διαχωρισμού και ούτε οι μισοί αποδέχονται τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. Ταυτόχρονα, εμφανίζονται απαισιόδοξοι για τις συνομιλίες Χριστόφια-Ταλάτ, καθώς μόλις το 14% πιστεύει ότι οι δύο ηγέτες θα καταφέ-
ρουν να συμφωνήσουν. "

(Έννεν το ίδιο που πιστεύεται και στην Ελληνοκυπριακή πλευρά? Κατά τα άλλα οι 2 σύντροφοι θα μας εφέρναν την πολυπόθητη λύση, ειδικά ο δικός μας που το επολλοδιαφήμιζεν τζαι τζειπάνω εστηρίχτηκεν η προεκλογική του, κατά συνέπειαν τζαι η τελική εκλογή του πριν 2 χρόνια . Για να έρκεται σήμερα να μας λαλεί ούτε λλίον ούτε πολλά ότι εκατάφερεν μιαν τρύπαν μες το νερό.)

-"Από την επεξεργασία των απαντήσεων, η διζωνική αποτελεί την 4η στη σειρά προτιμητέα λύση από τους Τουρκοκυπρίους, μετά τη συνομοσπονδία, τη συνέχιση του σημερινού στάτους κβο και τη διχοτόμηση. Την απορρίπτει εντελώς το 45% των ερωτηθέντων, το 15% την αποδέχεται υπό όρους, ενώ το 39% χωρίς επιφυλάξεις."
(Διχοτόμηση τζαι στάτους κβο ώστε προτιμούν, όπως τζαι που ποδά φυσικά οι πιο πολλοί !!!)


-"Η δημοτικότητα του Προέδρου Χριστόφια στα κατεχόμενα βρίσκεται σ’ ελεύθερη πτώση, ενώ έξι στους δέκα διαφωνούν με την πρότασή του για εκ περιτροπής προεδρία με σταθμισμένη ψήφο. "
(Tζαι του Ταλάτ ...άραγε γιατί τζαι ποτζεί τζαι ποδά εχάσαν οι σύντροφοι τόσο πολλή δημοτικότητα ?!!!
Τζαι... τί δηλαδή θέλουν οι Τουρκοκύπριοι αδελφοί ημών σχετικά με την εκ περιτροπής προεδρία τζαι σταθμισμένη ψήφο? Πόσο να σhύψουμε για να τους βολεύκει να μας την τραβήσουν πιο καλά ?

-"Εντύπωση προκαλεί το εύρημα της έρευνας ως προς το κατά πόσο ο Ταλάτ μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις για το Κυπριακό χωρίς να παίρνει προηγουμένως την
έγκριση της Τουρκίας. Μόλις το 6% πιστεύει πως ο Τ/κ ηγέτης έχει αρκετή ελευθερία κινήσεων.
"
(Προκαλεί Εντύπωση? Μα που ζιείτε? Είσhen άλλον chανς δηλαδή που το να τηλεκατευθύνεται που την Τουρκία σαν το αυτοκινητούι με remote control?
Μόνον ο δικός μας ο "μάγκας" επήεν να συνομιλά χωρίς βοήθεια ... μόνος του εμπορούσεν καλλύτερα, εν είσhen ανάγκην, ούτε που κανέναν καλαμαράν εμπειρογνώμονα, ούτε που Ευρωπαίους να κρατούν κανένα σhοινί μια που η Άγκυρα μάσhεται για ένταξη. Παρά μόνον επήαμεν να τους ανοίξουμεν τζαι τες πόρτες της Ευρώπης εμείς οι ίδιοι, εβάλαμεν τον νούρον μες τα σhέλια αντί να βάλουμεν το Βέτο πας το τραπέζιν, ποιος δικός μας όμως πρόεδρος ετόλμησεν ποττέ να το κάμει? Εννά το έκαμνεν τωρά το καλόν παιδίν του λαού που το Δίκωμον? Άμπα τζαι ξίχασεν πως εν κατεχόμενον το χωρκόν του τζαι τα κόκκαλα των προγόνων του εννά τρίζουν που τα πρόσφατα κατορθώματα του !!

Τζαι να παρουσιάζεται στους τρίτους πως μιλούν οι 2 πλευρές των Κυπρίων μόνες τους να λύσουν το πρόβλημα , τζαι στο εξωτερικό να φκαίνει η εντύπωση "Στην Κύπρο θα εύρουν τη λύση μόνοι τους , αντιμετωπίζουν ένα απλό ζήτημα λειτουργικότητας στον τόπο τους". Ή η μαμά πατρίδα μας να λαλεί τελικά ότι οι Κύπριοι μόνοι τους εννά λύσουν το "εθνικό τους" πρόβλημα. Χάκκιν μας. Καλά να μας κάμουν , σαν μεν τους εγράφαμεν τους καλάμαρους Δημητράκη.
Αλλά οι Αττίλες ήταν πάντα μέσα στην αίθουσα των συνομιλιών, Κέρβεροι τζιαμαί να προστατέψουν τα συμφέροντα της μαμάς Τουρκίας ως το τελευταίο νι τζαι ως το τελευταίο κόμμα, ελέγχοντας τα πάντα που διαμείβονταν. Μόνον ευτύχημαν τούτης της ιστορίας είναι που εν έπεσεν ο δικός μας τζαι στο ολίσθημαν να πηαίνει σαν τον χάσκαν να συνομιλά στην ποτζεί πλευράν στο σπίτι του συντρόφου του (κτισμένο σε κλεμμένη ελληνική κυπριακή γη). Τζιαμαί να δείτε ρεζιλλίκια που θα είχαμε.

Τζαι εν κανεί που εγίναν τόσες παραχωρήσεις διαχρονικά που εμάς, εγίναν τζι' άλλες δίχως ουσιαστικά ανταλλάγματα, αλλά τζαι ανταλλάγματα να είχαμε πάρει, οι παραχωρήσεις εγίναν πέραν των κόκκινων γραμμών.

Κοντός ψαλμός αληλούια. Το "κάθε πέρσι τζαι καλλύτερα" πάει γάντι με την περίπτωση μας. Λύση δεν θα υπάρξει τζαι πάρτε το χαμπάρι. Τουλάχιστον όχι όπως νομίζουμε. Το πολλύ να μας δώσουν κάτι τις να μπόρει να λαλεί ο σύντροφος ότι άρπαξε κάτι, θα επανέλθει το "take it or leave it", επειδή ο κόσμος εβαρέθηκεν τζαι την κυβέρνησην τζαι την αντιπολίτευσην που τον ίδιον καπνόν φουμάρει , απλά με άλλην μάρκαν, τζαι όσοι μιτσιοί μιτσιοί φωνάζουν εκαταντήσαν γραφικοί, έτσι θα μας την τραβήσουν όπως θέλουν τζαι θα τελειώνει το παναήριν.

Να τελειώνουμεν ολάν, να αρκέψει το φαγοπότιν που τους Αττίλες τζαι που τους Δικούς μας που τα τελευταία χρόνια δρομολογούν την "λύση" τζαι έχουν τα πλάνα εφκαρμένα που θα χτίσουν που τζαι τι θα πουλήσουν κλπ κλπ κλπ. Υπόψιν ότι το τι θα πουλήσουν περιλαμβάνει τζι εμάς , εμένα, εσένα, τον Γιαννή, τον Κωστή ...

Η πρόσφατα διάσημη φωτογραφία πάνω, προσωπικά προκαλεί μου συνειρμικά να θωρώ το ανδρείκελο του Αττίλα τον Ταλάτ να μας σύρνει τες τελευταίες φτυαρκές πας τον τάφο μας υπό την ανοχή του Δημήτρη μας.
Ας σημειωθεί ότι την μέραν που εφυτεύκαν οι 2 φίλοι το δεντρούιν της ειρήνης, εν είχαν καπνίσει την πίπαν αυτής τζαι αλληλοκατηγορούνταν μέχρι τζαι την επομένην.

4 σχόλια:

  1. Να σαι καλα ρε Κκκουλλα μια χαρά τα είπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρε φίλε μου... γενικά πιστέυω πως τα πράματα δεν είναι ποτέ όπως φαίνονται... ας πούμε... η περιβόητη θετική στάση των Τ/κ απέναντι στην λύση το 2003-2004 είχε να κάνει με την δυναμική που δημιουργήθηκε λόγω της οικονομικής κατάστασης στα κατεχόμενα... Το αν θέλουν κάποιοι απέναντι κάποια πράματα έχει να κάμει με τις συνθήκες ζωής τους, το πως βλέπουν τα πράγματα να εξελίσσονται, πως θεωρούν πως μπορεί να διαμορφωθεί η κατάσταση... επίσιης, πιστεύω πως πρώτος ο Ταλάτ ξέρει πως δεν είναι μόνος του στο τραπέζι των συνομιλιών... σίγουρα βρίσκεται πίσω του η Τουρκία, και μία Τουρκία κομμένη στα τρία, στα τέσσερα, (στους ισλαμιστές του Ερντογάν και του Νταβούτογλου, στους Κεμαλιστές, στους στρατιωτικούς, στο βαθύ κράτος).... ¨ολα αυτά είναι δεδομένα... αλλά τί θέλουμε επιτέλους? από κάπου πρέπει να αρχίσει να οικοδομείται η λύση και η προσπάθεια να βρούμε κοινό έδαφος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Κύων χαίρομαι που συμφωνούμε,

    Φίλη Ωραία Ελένη,
    Να πω προσωπικά τι θέλω ?
    Θέλω πιο διεκδικητική πολιτική.
    Γιατί ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ... που και πως ήμασταν, τι και πόσα χάσαμε, βλέπω πού είμαστε σήμερα και υπολογίζω (σαν απλός πολίτης που δεν ξέρει πολλά πολλά και βαθιά σαν τους πολιτικούς μας) που θα καταλήξουμε αύριο, και πόσα άλλα θα δώσουμε.
    Και αυτό που βλέπω στον ορίζοντα δεν μου αρέσει. Αν με αυτές τις πολιτικές πάμε για λύση είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Είπαμε να συμβιβαστούμε ναι, αλλά πόσα δώρα στην άλλη πλευρά? NO MORE MR. NICE GUY

    Το ποστ αυτό το έγραψα 4 Ιανουαρίου μετά από αρκετές σκέψεις του τελευταίου καιρού και από τότε βλέπω καθημερινά να επιβεβαιώνονται οι φόβοι μου με τα νέα στοιχεία που βγαίνουν στην επιφάνεια για τις συνομιλίες και τις απαιτήσεις της άλλης πλευράς. Οι μάσκες πέφτουν και πάλι. Το φως πίσω απ'τη σκηνή και φαίνεται ξεκάθαρα ποιος και γιατί κινεί τα νήματα.

    Πάντως εύχομαι να αλλάξει κάτι δραματικά από πλευράς μας και να μπούμε ξανά σε ορθή πορεία.
    Μπορούμε φτάνει να θέλουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλές αλήθκειες στην ανάρτηση σου φίλε. Εντυπωσιάζει με πολλά η φαντασίωση σου να είσαι σσιηφτός με έναν Αττίλαν πο πίσω να σου την κουντά. Γίνεται ακόμα πιο έντονη όταν βάλλεις τον εαυτό σου (τζιαι την κύπρο ούλλη μαζί) στον ρόλο του λειψάνου με έναν μαλλαππάππα τουρκοκύπριο να σου σύρνει την τελευταίαν τζιαρκάν χώμα πουπάνω. Ο Φρόυντ ελάλεν για ορμή της ζωής που μάχεται ακατάπαυστα εναντίον της ορμής του θανάτου. Θωρούμεν πολλά όμορφα την διαπάλη των δύο ορμών μέσα στο κείμενο σου. Τελικά νικά η ορμή της ζωής, με την τελευταία σου φράση. Άσχετον αν η αποτελεσματικότητα αυτού που νομίζεις εττεσταρίστην που τον πιό ττάφην των προέδρων της Κύπρου τζιαι απότυχεν, η ουσία που μ΄αρέσκει στο κείμενον σου είναι ότι δεν δέχεσαι να υποκύψεις στην ορμή του θανάτου (παλόλο που φλερτάρεις μαζί της).

    Συμμεριζόμενος τους φόους σου, τζιαι τα όνειρα σου, πιστεύκω πως ότι τζιαι να γινεί, που την πορείαν τούτων των συνομιλιών θα φκούμεν κερδισμένοι. Είτε υπογράψουν είτε όχι. Ο Χριστόφκιας δεν πρόκειται να δεχτεί αυτόν που φοάσαι. Τζιαι αν δεν δεχτούν οι τουρκοκύπριοι τωρά, τζιαι αν φκεί ο Έρογλου, τόσον το καλλύττερον, διότι άμαν περάσουν τζιαι τζιείνοι το αδιέξοδον της διχοτόμησης, θα έρτουν πίσω σαν τα καλά γαούρκα να κουβεγκιάσουν σε πέντε χρόνια, όπως επήαμεν τζιαι μεις μετα την ένδοξον πενταετίαν του Τάσσου.

    Να σου πώ τζιαι κάτι. Προτιμώ να θκιαβάζω τα δικά σου άρθρα παρά πολλά των "επανενωτικών". Τουλάχιστον τα δικά σου έχουν ζωήν. Τζιαι με την ορμή του θανάτου μη το πάρεις λάθος τζιαι νομίσεις ότι κρίνω σε άσσιημα. Τζιαι ο θάνατος ζωή είναι. Ώσπου του διαφεύγεις.

    ΠΠΠΑΑΑΑ
    Κουλλάς!!!!!
    :0

    ΑπάντησηΔιαγραφή