Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Τόσο κοντά μα τόσο μακριά



Εκαθάρισεν η σκόνη επιτέλους τζαι επεκτάθηκε το οπτικό μου πεδίο ξανά.Τες τελευταίες μέρες η θέα που εθώρουν σαμπώς συμβολικά εκόφκετουν ως την πράσινη γραμμή.Παραπέρα που την ελεύθερη πόλη εν άμπλεπα ίντζα που δαμαί που είμαι. Η ατμόσφαιρα μουντή, σαν να έππεφτεν ένα πέπλο μυστηριώδες, μια καταχνιά τζαι σhέπαζε τον κατεχόμενο τόπο μας. Ήνναμπου κάμνουν ποτζεί οι Άλλοι? (Χμμμ... σαν να τζι εκάμαμεν το λλίον "Avatar"? Ωραίον έργο παρεμπιπτόντως)

Εν εθώρουν που λέτε τον Πενταδάκτυλο μας, για λλίες μέρες εξήχασα το λεβεντοβουνό το σημαθκιασμένο που τον Διγενήν Ακρίτα που 'κόμα αναστενάζει τζαι καρτερά τη λύτρωση. Το βουνό με την στάμπα την κάλπικη που εβάλαν χωρίς σεβασμόν στην ράσιη του, την ξημαρισιά που φωτίζεται κάθε νύχτα σαμπώς τζι εν καρναβάλι. Πόσα να περάσεις αγαπημένε Πενταδάκτυλε? Πόσο να σε εκμεταλλευτούν? Το '74 εφωτίζουνταν οι κορυφές σου που λαμπρατζιές όι Ανάστασης αμμά Σταύρωσης, αφταίνναν οι φωθκιές που σhέρκα προδοσίας να δείχνουν τη ρότα στα πλοία του κατακτητή να έρτουν να σε πιάσουν. Εν έφταιες εσύ. Αν εμπορούσες που μόνος σου να δουλέψεις τα πολυβολεία που εντεταλμένα τζαι σκόπιμα εμείναν ανεπάνδρωτα, εν θα υπόφερες που τότε τζι εμείς μαζί σου τόσον άδικα. Γιατί εν τους ερότσιασες με τους βράχους σου να καταποντιστούν τα πλοία στον βυθό? Εννά λαλούμεν παραμύθκια πέ μου?

Κάθουμαι τζαι σκέφτουμαι πόσοι ελεύθερα τον επαρπατήσαν, εσυνάξαν αγριόχορτα που πάνω του για τη μαείρισσα τους... εκόψαν τα κυκλάμινα του για το βάζο τους... ήπιαν το νερό του... πόσοι εθκιαβήκαν τα περάσματα του προς Τζερύνειαν τζαι άλλους μαγικούς τόπους της "απαγορευμένης πλέον" πατρίδας... πόσοι τον αγαπήσαν που καρκιάς? Ποττέ εν έκαμα τα πιο πάνω εκτός που το τελευταίο. Αγάπησα το βουνό τούτο της χώρας μου, που μακριά. Αναγκαστικά που μακριά. Όσον τζαι αν κατά τζιαιρούς τριβιτζιάζουμαι , έχω τζι εγιώ ένα γινάτι που παλιά. Εν πάω να δείξω του εγκάθετου ταυτότηταν ή διαβατήριον ιμίσh για να δω τους τόπους των γονιών μου. Μελαγχολώ, μαραζώνω. Λυπούμαι τον Πενταδάκτυλον σαν να εν πλάσμαν σκλαβωμένον.
Τζαι καρτερούμεν τόσα χρόνια το πέπλο το νοητό να πέσει, ο λίβας να φυσήσει να το πάρει μακριά, στ' ανάθεμα τζαι που τζιαμαί τζαι τζει. Να το ρίψει μες τη Μεσόγειο τζαι η αλμύρα της θάλασσας να το λύσει. Να χαθεί για πάντα. Να μεν ξανάρτει καταχνιά. Τζι έτσι ο Πενταδάκτυλος ναν λεύτερος, ότι τζαι αν τούτο σημαίνει ...

Y.Γ. :
Επήα σήμερα (εχτές) να εύρω τον τζύρη μου στα ελιόδεντρα του κοντά στο κατεχόμενο χωρκό του. Είσhεν χρόνια να πάω "στες ελιές". Τίποτε εν άλλαξε. Τίποτε. Γιατί ο χρόνος εσταμάτησε που το 74 τζει κάτω.Θωρώντας απέναντι :-Ρε father μα τούτους τους μιναρέες πότε τους εκάμαν (θκυό ψηλοί ολόασπροι ολοτζαίνουρκοι) , εν ήταν που παλιά μες το χωρκό . (Μιλούμε τωρά για χωρκό που επροβλέπετουν να επιστραφεί σε μας τους Ελληνοκύπριους μέσα σε ούλλα σχεδόν τα κατά τζιαιρούς σχέδια λύσης )-Όι τωρά τελευταία τους εκάμασιν ..." Εσιέσαμεν μέσα" λαλώ που μέσα μου. "Ποσπαστέξ. Μάλλον τούτοι για να κάμουν μιναρέες εν σίουροι πως εν θα το δώκουν πίσω." Εκράτησα τη σκέψη μου να μεν πολλύνω το μαράζι.Τζαι ρωτώ για αλλαγή κλίματος.

-Μα ο κος Ελιάς (ιδιοκτήτης κοντινού χωραφκιού) ίνναμπου γίνεται?-Επέθανε, έσhει τζαιρό.-Ο κος Παπουτσοσυτζιάς? (άλλος γείτονας στο χωράφι)-Μα τζαι τζείνος πριν 2-3 χρόνια-Πεε...-Ο Λουβάνας (εκαταλάβετε)?-Ου, έσhει που επέθανεν...
Σκέφτουμαι:"Μά 'ννα μπου γίνεται ολάν? Εγείραν ούλλοι ? Ούλλον ούλλον 10 πλάσματα ήταν τζι εν ήταν τζει κάτω που εκάμναν αραιά τζαι που ζωήν μες τη νεκρά ζώνη τζαι εποσπαστήκαν οι παραπάνω."
Ευτυχώς ο κος Αγκινάρας απέναντι εν μες τους ζωντανούς τζαι αν τύχει καμιά ώρα ανάγκης εννά βοηθήσει τον τζύρη μου, αλλά μάλλον εν ο τζύρης μου που του βοηθά παραπάνω γιατί μετά που τον είδα τον κον Αγκινάρα αντιλήφτηκα εγίνην χούφταλο. Εγέρασε μα πεισμώνει, παλιώνει με τη γη τζαι τα χόρτα για να έσhει νόημαν η ζωή του. Εν παραδώννεται. Τζει μέσα τωρά εν η ζωή του, όσπου να ξεψυσιήσει. Συγχωρκανοί ούλλοι , εδουλεύκαν ένα κομμάτι γη ότι έμεινε του κάθεμιου έξω που το κατεχόμενο χωρκό τους. Θκυο ασσιελιές που τζείνο να το θωρούν τόσα χρόνια με την καρκιάν πκιον πέτραν.

Πας την ώραν ρέσσει τζαι ο Κος Τράκτος (ιδιοκτήτης κοπαδκιού τζαι γεωργός, ο μόνος που εν ούλλη μέρα τζει κάτω, ο "μουχτάρης") πας το τράκτορ του. Σhαιρετώ τον τζαι ανταποδίδει αλλά εν με κατάλαβε γιατί θωρεί απορημένα τζαι ξαναισιώνει ομπρός να μεν του φύει το τράκτορ. Που να καταλάβει μετά που τόσα χρόνια που είχα να πατήσω ? Εφόρεν τζαι κάτι γυάλλαρους δηλαδή...

Μακάρι τούτοι που εμείναν που τους παλιούς παλιούς αλλά τζαι νάκκον πιο νέους σαν τον τζύρην μου να δώκει ο Θεός να ξανανταμωθούν με τους υπόλοιπους συγχωρκανούς, τους παιδικούς φίλους, συγγενείς τζαι γειτόνους σύντομα στην πλατεία του χωρκού, τζαι οπτικά ας μεν εν τίποτε το ίδιο σαν παλιά. Η αύρα εννάν τζιαμαί ... !!!

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

WITH VASELINE INTENSIVE CARE


Στους χαλεπούς καιρούς σήμερα που σhίζεται ο απλός κοσμάκης να επιβιώσει τζαι κόφκει τα καταναλωτικά του έξοδα ακόμα τζαι που θεωρητικά βασικά προιόντα τζαι υπηρεσίες μειώνοντας το βιοτικό του επίπεδο...
Να ακούεις που τη μια κυβερνώντες τζαι μη πολιτικούς για επερχόμενα μέτρα για αντιμετώπιση ΤΗΣ κρίσης που έρχεται τζαι που την άλλη να φκαίνει είδηση για αγορά αυτοκινήτων για τους 2 μας προέδρους , Κυβέρνησης τζαι Βουλής. Μπράβο μας / τους.
Εννά πιάσει ο ένας τζαι ο άλλος να κόψει πίσω? Ειδικά όμως που το "παιδίν του λαού" ας εν τζαι για image επερίμενα άλλα. Τωρά περιμένω γελοίες δικαιολογίες.

Μπράβο αλλή μια φορά αλλά πληζ...
Στη βαζελίνη μεν βάλετε φόρο.
Τζαι φέρτε μας μεγάλες συσκευασίες !!

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ 2010


"Το Internet περιλαμβάνεται ανάμεσα στους 237 υποψήφιους για το Νόμπελ Ειρήνης του 2010, για τη συμβολή του στην προώθηση «του διαλόγου, την ανταλλαγή ιδεών και την αμοιβαία συναίνεση».

Η υποψηφιότητα προτάθηκε από το ιταλικό Wired και έχει την υποστήριξη της Ιρανής Σιρίν Εμπαντί, κατόχου του Νόμπελ Ειρήνης του 2003, καθώς και του Νίκολας Νεγκροπόντε, καθηγητή του MIT και εμπνευστή του ιδρύματος «Ένας Φορητός Ανά Παιδί».

Ο δικτυακός τόπος internet for peace που φτιάχτηκε για να προωθήσει την υποψηφιότητα του Διαδικτύου, αναφέρει ότι το βραβείο θα αποτελεί «ένα Νoμπέλ για τον καθένα μας».

Παρ' όλα αυτά παραμένει άγνωστο ποιος θα παραλάβει το βραβείο, εάν ο τελικός νικητής είναι τελικώς το Διαδίκτυο...

H απονομή του Νομπέλ Ειρήνης θα γίνει στις 8 Οκτωβρίου. Το χρηματικό έπαθλο θα παραμείνει, πιθανότατα, στα 1,4 εκατ. δολάρια."



Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=319539&dt=10/03/2010#ixzz0hryeFU7c

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=319539&dt=10/03/2010


ΡΕ ΕΝΝΑ ΜΑΣ ΠΕΛΛΑΝΟΥΝ?
ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΙΟΥ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΠΑΘΛΟ ΠΑΩ ΕΓΩ

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Τούτοι πρέπει να πίνουν καμπόσες τζαι θέλουν τζι άλλες




Εκόψαν μας τες μπύρες !!!

"Θα μπορούσε να πληρώσει το πρόστιμο η ΑΗΚ, αλλά θα μείνει χωρίς λεφτά (αφού ως πρόσφατα εφαουσιάζαν πας τη ράσιη μας ... εξικοκκαλίσαν τα ούλλα οι κηφήνες της καρέκλας της Ηλεκτρικής που κάθε άλλο παρά ηλεκτρική είναι, μάλλον με παμπάτζια τζαι μεταξωτά κρόσσια τζαι με μασαζιέρα)
Βαρυφορτωμένοι θα είναι οι νέοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος αυτό το δίμηνο αφού, πέραν της αύξησης του 2% (πριν λίο τζαιρό είχαμε τζι άλλη, τζαι όπου θέλετε γράψετε το θα ακολουθήσουν τζι άλλες στο μέλλον, γιατί έτσι μας εμάθαν τζαι τους εμάθαμε με το να σιωπούμε, να μας την μπήουν λλίη λλίη) το οποίο θα επιβληθεί σε όλους τους καταναλωτές για να πληρώσει η Κύπρος το πρόστιμο για την εκπομπή ρύπων (που ούλλοι οι κατά τζιαιρούς υπεύθυνοι εφροντίσαν να επωμιστούμε σήμερα τζαι για αρκετό χρόνο στο μέλλον αφού είτε η αδιαφορία είτε τα συμφέροντα εν τους αφήκαν να ασχοληθούν), άλλα 0,33 σεντ ανά κιλοβατώρα θα προστεθούν στους λογαριασμούς για ενίσχυση του ταμείου για παραγωγή ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (χααααα ....ήρτε τζαι το πουπανοπροίτζην)

Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας του υπουργείου, Σόλων Κασίνης, δήλωσε ότι την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται πως το Υπουργικό Συμβούλιο εγκρίνει την πρόταση της Αρχής, η οποία στη συνέχεια θα κατατεθεί στη βουλή για έγκριση, ώστε να αυξηθεί το ποσοστό που καταβάλουν οι καταναλωτές στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος από 0,22του ευρωσέντ την κιλοβατώρα στο 0,55.

Η αύξηση αυτή επεσήμανε αντιστοιχεί με €2-3 στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος ανάλογα με την κατανάλωση του κάθε νοικοκυριού. Όπως λειτουργεί σήμερα το σύστημα η Αρχή Ενέργειας από το 2003 εισπράττει γύρω στα €10 εκ. τον χρόνο, είπε. Ο κ. Κασίνης, χαρακτήρισε ασήμαντη την αύξηση μπροστά στο όφελος που θα επιφέρει η σταδιακή απεξάρτηση από τις εισαγωγές ενέργειας και την ταυτόχρονη μείωση των αέριων εκπομπών και βελτίωση της ποιότητας του αέρα. Ενδεικτικά ανέφερε ότι «είναι μια μπίρα λιγότερη το μήνα αν θέλουμε να εισάγουμε τις νέες τεχνολογίες των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας». "


ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕΝ ΤΖΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ME ΔΟΣΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ:

Ε καλάν κύριε (έννεν προσωπική επίθεση στον κο Κασίνη αλλά στον όποιο αρμόδιο) εγιώ που μόνον μιαν μπίρα το μήνα πίννω, εννά μου την πιάσετε τζαι τζείνην τα ευλοημένα? Πόσες να πιείτε ? Κανεί . . .

Τζεραστείτε που αλλού, εν ανάγκη πάντα να σας τζερνά ο καημένος ο καταναλωτής ?

ΑΤΕ CHEERS !!!

Σημ: Εν λλίον out of date αλλά εφύλαα τους την ...

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

E τζαι καλώς την ρεεεεε...... (UPDATED)



Κοπέλλες τζαι κοπέλια,

1η Μαρτίου σήμερα

Καλημέρα σας, καλήν εβδομάδαν, καλό μήνα, ΚΑΛΗ ΑΝΟΙΞΗ, Καλό Πάσχα να φτάσουμε, Καλές διακοπές κλπ κλπ.

Το blog ανανεώνεται αποβάλλοντας το μουντό και σκοτεινό μαύρο μέχρι χθες χρώμα και υποδέχεται την Άνοιξη με νέα εμφάνιση και ανανεωμένη διάθεση.

Eν η αγαπημένη μου εποχή, η Άνοιξη της Κύπρου, με τον τζιαιρό να σάζει, τη θερμοκρασία σε ιδανικά επίπεδα, τους ζίζιρους να ξιμουττούν τζαι ν' αρκεύκουν το βκιολί τους σιγά σιγά (αλλά ξιμουττούν τζαι οι κούφοι ;-) προσοχή περιπατητές της φύσης !!), θωρείς πλέον ξανά τα σhελιόνια τζαι άλλα ζωντανά του Θεού πετούμενα τζι ερπούμενα, η φύση γύρω μας ναν πράσινη μα τζαι με χρώματα τζαι μυρωθκιές, εν ηξέρω... αλλά φέτος τούτη η άνοιξη εν άλλως πως για μένα. Εν που έχουμε τζαι μιαν κοράσα μες το σπίτι ? Μάλλον ναι. Ακόμα τζαι τες λαψάνες (τζείν' τα φκιόρα που θωρείτε στη φώτο πιο πάνω) που παλιά εμισούσα, τωρά θωρώ τες γυρόν που το σπίτι τζαι εκστασιάζουμαι, μυρίζουμαι τη μυρωθκιάν τους που παλιά εβρώμαν μου τζαι τωρά χαρκούμαι εν ευωδία !!! Εννάν πολλά καλή φέτος η Άνοιξη !!! Εύχομαι η νέα εποχή να φέρει σε όλους αλλαγή με τον αέρα της αισιοδοξίας τζαι θετική προσέγγιση σε ότι κάμνετε :-)