Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Ο κύριος Δήμος κάμνει "πεζοδρόμιο"

Παρκάρω στο πλευρό του δρόμου, τσιμεντο φαρδύ όσο το πλάτος δυόμιση αυτοκινήτων, σε δρόμο που δεν έχει και τόση κίνηση αφού δεν βρήκα πάρκινγκ κοντά στο μέρος που ήθελα να πάω για δουλειά μισής ώρας μόνο. Είναι σημείο που ουσιαστικά δεν εμπόδιζα την κυκλοφορία ούτε οχημάτων ούτε και πεζών. Πάω πίσω μετά που 45 λεπτά τζαι βρίσκω το billιετούιιιι....πενηντάλιρο που εξευρωπαίστηκε σε ογδονταπεντάευρο. Επήεν του κώλου το μεροκάματο...

Χτιτζιάζω τζαι πάω στο Δήμ(ι)ο μεσ' το άντρο των σπιούνων τροχονόμων να τους κάμω παράπονο. Εμίλησα του αρχισπιούνου τροχονόμου τζαι λαλεί μου :
-Το πεζοδρόμιο εν για τους πεζούς
(τζι εγώ που ενόμιζα ότι εν μόνο για να κάμνουν "πεζοδρόμιο" οι Ασιάτισσες π____ες !!!)
-Εν γίνεται ναν πεζοδρόμιο μόνο τζείνος ούλλος ο δίαυλος. Αφού εν σχεδόν 5 μέτρα κουγκρί, με πλάκες ένι με τίποτε. Πρέπει να με γράψετε που λάθος.
-Εν κάμνει λάθος η κοπέλλα που σε κατάγγειλε, ξέρει τη δουλειά της
-Δεν γίνεται τζαι δεν το δέχομαι.
-Αν έσιεις παράπονο κύριε να μας κινήσεις αγωγή αλλά λαλώ σου εννά ταλαιπωρηθείς άδικα. Εκάμαν το πολλοί τζαι εν εφκήκαν που πάνω.
-Θέκκιου για την κατανόηση κύριε.
(Τι να πεις άλλο? Ξιτιμάζεις τους που μέσα σου τζαι φέφκεις γιατί όντως εν φκαίνει τίποτε)

Καλά ρε άχρηστοι του δήμου (και όχι μόνο αλλά όλοι οι δήμοι), έστω ότι με κάποιο τρόπο θεωρείται τζιαμαί πεζοδρόμιο. Τι κάμνετε για να υπάρχουν αρκετοί χώροι στάθμευσης διαθέσιμοι να μεν αναγκαζεται ο κόσμος να παρανομεί?
Βολεύκεστε γιατί θησαυρίζετε τζι εσείς τζαι οι ελεεινοί με τα parking τα ιδιωτικά πασ' τη ράσιη μας.

Τζαι μετά που τζείνη τη μέρα να αντιλαμβάνεσαι ότι τόσο τζαιρό έβλεπες αλλά εν εδίας σημασία, ότι πλέον θωρείς τζαι λιούν τα νεύρα σου με τα κωλοοχήματα του Δήμου ναν πεταξούμενα ποτζεί τζαι ποδά μες τες στράτες, στα πεζοδρόμια, όπως τους καπνίσει επειδή τάχα τζείνοι που τα οδηγούν κάμνουν δουλειές του Δήμου. ΑΣΣΙΧΤΗΡ κύριε Δήμο !!!

Αλλά έννεν τζείνο το θέμα .

Νόμος υπάρχει τζαι για τα αφοδεύματα των κατοικίδιων ζώων στις περιπτώσεις που φκάλλουν οι μαστόροι τους, συνήθως σιύλλους για το πρωινό τους χ...... (ξέρετε)

Τζείνους ούλλους τους άχρηστους μαστόρους που περπατούν με τα κατοικίδια τους ώσπου τα κτηνά να εύρουν τόπο να τους κάτσει να κάμουν τις ξιμαρισιές τους, γιατί δεν τους καταγγέλει ο Δήμος τζαι ανέχεται τες σκυλοκουράδες πάνω στα πεζοδρόμια του?

Είμαι μαλάκας δηλαδή κάθε μέρα να περπατώ στο πεζοδρόμιο τζαι να πρέπει να προσέχω μπας τζαι πατήσω καμιά χτιτζιασμένη κουράδα κάποιου ζώου, που ο μάστρος του εν παίρνει όπως επιβάλλεται την τσεντούαν του να τα συνάξει για να τα πετάξει ? Γιατί άμαν την πατήσεις εποσπάστηκες. Συναδέλφου που την έπαθε εβρωμούσαν τα παπούτσια που 10 μίλια τόπο.

Που εν ο Κ. Δήμος να λαπορτάρει τούτους τους κυρίους το πρωί?
Τζοιμάται τον ύπνον του δικαίου?
Ακόμα έναν ΑΣΣΙΧΤΗΡ, πιο μεγάλο, τζαι στον κύριο Δήμο τζαι στα "χτηνά" που προαναφέρθηκαν !!!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΥ ΤΕΣ "ΝΑΡΚΕΣ" ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ


Υ.Γ.: Eσκεφτόμουν για φωτογραφίες από ένα "ναρκοθετημένο" πεζοδρόμιο αλλά εν discusting γι'αυτό αφήστε το καλύτερα...

9 σχόλια:

  1. ρε φιλε με το ψάχνεις, εννα φκείς που τη ψυσιή σου ρε. Πλάσμαν ήρεμο τζαι ησυχο που είσαι(αν είσαι). Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή. Το χειρότερο πράμα είναι να ζήσεις λίο στο εξωτερικό όπου υπάρχουν οι νόμοι τζαι οι κανονισμοί τζαι εννα συγκρίνεις τη Κύπρο με τες άλλες χώρες τζαι να σου γυρίζει ακόμα παραπάνο.
    Πρόσεχε άλλη φορά που παρκάρεις αλλιώς πιάε ποϊλατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Simfonw gia ta parking alla esi san politis en esheis kanena dikaiwma na paraponiesai pou sou evalan prostimo pou tin stigmi pou ekames paranomia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άκου τωρά ιστορία.
    Μια μέρα επερπατούσα στη Μακαρίου, σχεδόν μπροστά που το ΖΑRA. Τζαι φκαίνει πας στο πεζοδρόμιο ένα περιπολικό τζαι το οποίο βάλλει πισινή κατά πάνω μου. Πλευρίζοντας το, λαλώ του οδηγού αστυνομικού "προσέχουμε και λίγο τους πεζούς", εννοώντας ότι ήταν να με πατήσει. Τζαι λαλεί μου "ξέρω πολύ καλά τον νόμο κυρία μου". Ύστερα εδιευκρινίσαμε για τι πράμα εμιλούσε ο καθένας. Οπότε ψάξε το γιατί κάπου υπάρχει παραθυράκι. Τζαι τζιαμέ το πεζοδρόμιο είχε πλάτος 2 αυτοκινήτων με το ζόρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φίλε κκουλλά εννα διαφωνήσουμε πολλά.
    τυγχάνω κάτοχος σκύλλου(κτηνού δλδ). όταν εμείνισκα κέντρο της Λευκωσίας, κάθε φορά που έφκαλα το κτηνό μου να σιέσει, επροσπαθουν να περπατω όχτον όχτον, να μεν με πατήσουν τα αυτοκίνητα. Βλέπεις, τα πεζοδρόμια ήταν ΜΟΝΙΜΩΣ κατηλειμμένα (όι που πεζούς εννοειται, αλλα που αυτοκίνητα), όπως επίσης τζιαι το ότι το πιο κοντινό πάρκο για σκύλους(ο Θεός να το κάμει πάρκο), ήταν στον Άρωνα(δρόμος προς Γέρι, μετά το πάρκο της Αθαλάσσας αριστερά). Ε το λοιπόν, τζιαι δεν αντρέπουμαι καθόλου που το λαλώ, μόλις εθώρουν το κτηνό ότι έθελεν να κατουρήσει ή να χέσει, ετράβουν το σιγά σιγά, τζιαι έβαλλα το να τα κάμει, ή πάνω στα λάστιχα των παράνομα σταθμευμένων αυτοκινήτων αν επρόκειτουν για κατούρα, ή ακριβώς τζιαμαί που εν η πόρτα του οδηγού, αν επροκειτουν για κοτσιράκια, ΠΕΡΚΕΙ ΕΠΑΤΑΝ ΜΕΣΑ Ο ΠΕΖΕΒΕΓΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ.

    αυτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω πως συμφωνώ με τον φίλο τον Κκουλά.Το ζήτημα είναι πως δεν υπάρχουν τόποι να παρκάρεις από τη μιά και τσουπ σε καταγγελούν μόλις το βάλεις κάπου για να κάμεις τη δουλειά σου. και μετά βλέπεις πως ο νόμος μόνο σε σένα εφαρμόζεται! Για πολλά άλλα βασικά για σένα κάνουν τα στραβά μάτια...

    Βασικά έχεις μια δουλειά 10 λεπτά και πραγματικά δεν βρίσκεις που να πάρκάρεις! Και όχι πως υπάρχει άλλη επιλογή παρά να πιάσεις το αυτοκίνητο σου και να πας να κάμεις τη δουλειά σου. Το ποδήλατο το δοκίμασα λιγάκι και ειλικρινά σχεδόν να με σκοτώσουν! κανένας δεν σε προσέχει. Κοντά στην Μακαρίου για να παρκάρεις θέλουν κάπου 5 Ε. απαράδεκτοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το πρόβλημα σου νομίζω εν οτι εν έσιεις τα σωστά κονέ. Ή εν τα χρησιμοποιάς τζιαμέ που πρέπει ένηξέρω.
    Κατά τα άλλα για τους σκύλλους συμφωνώ απόλυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Kύων
    Είμαι ήρεμος φίλε γενικά, ναι.
    Θέλει όντως δουλειά να γυρίσει ο ήλιος, αν τον είχαμε ποττέ δηλαδή.
    Καλό το ποδήλατο αλλά εν με βολεύκει.
    Θα προτιμούσα καλή δημόσια συγκοινωνία

    @ Ανώνυμος
    χαίρομαι που συμφωνείς για την έλλειψη πάρκινγκ αλλά κανένας δεν μου αφαιρεί το δικαίωμα να παραπονεθώ που πλήρωσα 85 ευρά για παρανομία που εν ήταν καθαρό πως ήταν παρανομία, όπως ακόμα πιο πολλά εν μπορεί κανένας να μου αφαιρέσει το δικαίωμα να παραπονεθώ για τον τρόπο που συμπεριφέρονται οι αρμόδιοι σε έναν πολίτη (όπως είπες).
    Ο πολίτης φίλε μου εν άνθρωπος με αισθήματα τζαι νου, τζαι όι ρίφι τζαι υπόδουλος

    @ Leni
    Εν πάνω σε τούτο που εβασίζουμουν τζαι στο τέλος εφάμεν την

    @ Κτηνό
    Δεκτές ούλλες οι διαφωνίες φίλε. Αν είναι διαφωνία τελικά, γιατί εν υποστηρίζω ούτε εγώ το παρκαρισμα σε πεζοδρόμιο ειδικά αν εμποδίζεις πεζούς ή/τζαι αυτοκίνητα.(ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΟΣΤ ΜΟΥ ΓΡΑΦΩ...Είναι σημείο που ουσιαστικά δεν εμπόδιζα την κυκλοφορία ούτε οχημάτων ούτε και πεζών...εν τζαι είμαι γάαρος)
    Τωρά τζείνο που λαλείς, αν το έκαμνες για να βάλεις νουν όσων άχρηστων κάμνουν τη μαλακία τούτη, οκ, fair enough, αλλά θα επιμένω ότι έννεν οk καθόλου να αφήνεις εκτεθειμένα τα κακκούθκια του κτηνού !!! χαχαχαχα...

    @ Ωραία Ελένη
    Είσαι στο πνεύμα μου φίλη ,
    Καλή Δημόσια συγκοινωνία τζαι να τη χρησιμοποιούμε, why not?

    @ Αχάπαρη
    Μα ήντα κονέ ρε Αχάπαρη μου, έννα πάω να παρακαλώ τζαι να υποχρεώνομαι στον καθένα για ένα πρόστιμο (τζαι για ότιδήποτε δηλαδή όσο σημαντικό τζαι νάναι εν παρακαλώ κανένα ) ? Να τους τα πληρώσω τζαι να τα βάλουν τζιαμαί που εν λάμπει ποττέ ο ήλιος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε μου, εν Γριστούγεννα, δώκε τζιαι συ για τον Δήμον σου.....χεχεχχε!
    Κανένας έν ιβρίσκει το δίκιον του μες τούντον τόπον. Κανένας, διότι τζιαι για το παραμικρόν, υπάρχουν τα μέσα.
    Εγώ επάρκαρα εκτός κίτρινης γραμμής, αλλά επειδή η "οσσιά" τ' αυτοκινήτου εσσιέπαζεν την, εγράψαν με. Εγράψαν με τζιαι επειδή επάρκαρα πόξω που έναν φαρμακείο τζιαι έν ήμουν πελάτης του.
    Δυσττυχώς, οι Δήμοι, οι αστυνομία κλπ βασίζονται πας τούντα προστίματα για να πκιερώνουνται όβερτάϊμ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Ιtsmylife

    Αααα ??? Η οσσιά ρε φίλε ?
    Η οshia (οχιά, viper, κούφος) να τους ακκάσει.
    Αν βασίζονται τελικά πας τούτα για να φκαίνουν τα όβερταιμ, που τζι εγώ έτσι πιστεύκω, είμαστεν για να μας κλαιν οι ρέγγες.
    Εν πειράζει σιόρ, να κάμουν τζαι τζείνοι Γριστούγεννα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή