Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΜΑΣΣΑΖ !!

Από καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια, συνεπεία κατάγματος αυχενικού σπονδύλου προήλθε ο θάνατος του 70χρονου από τη Λεμεσό, ο οποίος είχε υποβληθεί σε δήθεν θεραπευτικό μασάζ από υποτιθέμενο χειροπράκτη.

Όπως κατέδειξε η νεκροτομή που διενήργησε το πρωί η παθολογοανατόμος, Ελένη Αντωνίου, το κάταγμα του αυχενικού σπονδύλου ήταν αυτό που προκάλεσε αρχικά την τετραπληγία στον ασθενή, με αποτέλεσμα την καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια.

Όπως δήλωσε η κ. Αντωνίου, αυτό ήταν παράγωγο των όσων είχαν συμβεί δηλαδή τον τραυματισμό του σπονδύλου που προκάλεσε το κάταγμα του σπονδύλου στα νεύρα. Το κάταγμα του σπονδύλου, ανέφερε, είναι τραυματικό κάταγμα δεν είναι κάταγμα που έγινε μόνο του.

"Ηταν ένα κάταγμα το οποίο έγινε με την προσπάθεια κάποιου ανθρώπου να του κάνει αυτή τη φυσιοθεραπεία που προσπάθησε να του κάνει", είπε.

Συγκεκριμένα, εξήγησε, στην περίπτωση αυτή ο άνθρωπος επειδή έγινε τετραπληγικός από αυτό το κάταγμα του σπονδύλου, εκεί είχε δημιουργηθεί μια καταστροφή μερικών νεύρων. Γι' αυτό, συνέχισε, έγινε και τετραπληγικός. Η εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε είχε πετύχει, όσον αφορά τη σπονδυλόδεση, σχετικά, είπε.

Συνέπεια του ότι ο άνθρωπος ήταν τετραπληγικός και ότι ήταν στον αναπνευστήρα σιγά- σιγά επήλθαν διάφορες νεκρώσεις. Για παράδειγμα, νέκρωση του πεπτικού συστήματος, ένα σοβαρό πνευμονικό οίδημα καθώς επίσης και άλλα προβλήματα τα οποία συνάδουν από την τετραπληγια», κατέληξε.

Ο υποτιθέμενος χειροπράκτης, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η τηλεόραση του ΡΙΚ, είχε παρουσιάσει στον 70χρονο διπλώματα από σχολές της Κίνας και της Ιαπωνίας και τον διαβεβαίωσε ότι θα μπορούσε να του θεραπεύσει πρόβλημα στον σπόνδυλο που αντιμετώπιζε με μασάζ.


Ωστόσο, μετά την πρώτη και μοναδική φορά, στην οποία ο 70χρονος υποβλήθηκε σε μασάζ, παρέλυσε και νοσηλευόταν σε κλινική στη Λευκωσία, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.


Η Αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ενώ ο φάκελος της υπόθεσης έχει σταλεί για τα περαιτέρω στη Νομική Υπηρεσία.

www.kathimerini.com.cy



3 σχόλια:

  1. είναι απίστευτο, απαράδεκτο, τι να πω...:(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κρίμα. Ο άνθρωπος επήεν. Τζαι που να σκεφτείς ότι υπάρχουν γιατροί τσαρλατάνοι που πάει κόσμος κοντά τους. Εκείνοι πόση ζημιά μπορεί να προκαλέσουν. Αλλά τζαι τούτος ρε παιδί μου, χαρά στην αχαπαροσύνη, εδιάλυσε τον καημένο τον άνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λευκωσία: Ο Σύνδεσμος Χειροπρακτών Κύπρου έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τα ονόματα των μελών του, για να ενημερώσει το κοινό για τα στοιχεία των αδειούχων και εγγεγραμμένων χειροπρακτών.

    «Επειδή μερικά άτομα αυτοπαρουσιάζονται ως χειροπράκτες, έως ότου η Δικαιοσύνη επιληφθεί της κατάστασης, θεωρήσαμε σκόπιμο, για την προστασία των ασθενών, να ενημερώσουμε το κοινό για τα στοιχεία των αδειούχων και εγγεγραμμένων χειροπρακτών», αναφέρει ανακοίνωση του Συνδέσμου.

    Όλα τα μέλη του Συνδέσμου Χειροπρακτών Κύπρου είναι διπλωματούχοι και εγγεγραμμένοι χειροπράκτες και συμπεριλαμβάνονται στο Μητρώο Χειροπρακτών του Υπουργείου Υγείας, δυνάμει του «Περί Εγγραφής Χειροπρακτών Νόμου, Ν. 62/91».

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι εγγεγραμμένοι χειροπράκτες του μητρώου χειροπρακτών του Υπουργείου Υγείας είναι οι ακόλουθοι και δραστηριοποιούνται στις εξής πόλεις:

    > Ντίνος Ραμόν DC, Λευκωσία
    > Φυλακτής Κ. Ιερείδης DC FEAC, Λεμεσός
    > Ευστάθιος Π. Παπαδόπουλος DC, FFEAC, Λευκωσία
    > Γεώργιος Ευσταθίου DC, Ορμήδεια & Λάρνακα
    > Γεώργιος Μ. Στεφάνου DC, Λεμεσός
    > Γεώργιος Γεωργίου DC, Λεμεσός
    > Γεώργιος Ρ. Φάουλς DC, Λάρνακα
    > Κώστας Χ’’Κωνσταντίνου DC, Λευκωσία & Λάρνακα
    > Μαγδαληνή Στεφάνου DC, Αγλαντζιά
    > Σταύρος Ξενοφώντος DC, Λευκωσία
    > Γεώργιος Oξινος DC, Λευκωσία
    > Νάταλη Παναγίδου, Λευκωσία
    > Eline Pedersen Xadjikonstantinou, Λευκωσία & Λάρνακα

    ΑπάντησηΔιαγραφή