Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Deniz Baykal in tha Club

TO ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ ? Ε, ΝΑΤΟ !!!



«Το πρωί ανοίγει και το βράδυ κλείνει, σαν το µπακάλικο», σχολίαζαν γελοιογράφοι διακωµωδώντας το κλείσιµο του Υou Τube στην Τουρκία για άλλη µια φορά πριν περάσουν τρεις µέρες από τότε που οι τουρκικές αρχές επέτρεψαν την ελεύθερη πρόσβασή του. 


Το ΥouΤube παρέµενε κλειστό στην Τουρκία για δυόµισι χρόνια επειδή είχε προβάλει εικόνες προσβλητικές για τον Κεµάλ Ατατούρκ. Ωστόσο αυτήν τη φορά αφορµή για να κλείσει και πάλι ήταν το βίντεο που παρουσιάζει τον πρώην ηγέτη της αντιπολίτευσης Ντενίζ Μπαϊκάλ ηµίγυµνο σε ένα δωµάτιο µε τη γραµµατέα του η οποία στη συνέχεια έγινε βουλευτής. Το βίντεο αυτό τον είχε αναγκάσει να παραιτηθεί από την ηγεσία του Ρεπουµπλικανικού Λαϊκού Κόµµατος. Ο Μπαϊκάλ προσέφυγε σε τουρκικό δικαστήριο το οποίο έδωσε την εντολή στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας να απαγορεύσει και πάλι την πρόσβαση στο ΥouΤube.


http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4602462

ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΓΙΑ KEBAB ATATOURK 



ENJOY !!!
 

5 σχόλια:

  1. Τα βίντεο εν μπορώ να τα δω που τη δουλειά, αλλά εν ήταν πιο εύκολο να αφαιρέσουν το βίντεο που το youtube ως παραβίαση όρων χρήσης δικαιωμάτων παρά να το απαγορεύσουν γενικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nαι δες αυτο

    "...το 2008 τούρκος εισαγγελέας είχε ζητήσει από το ΥouΤube να αφαιρεθεί το προσβλητικό βίντεο για τον Ατατούρκ. Το ΥouΤube βρήκε λογικό το αίτηµα και απαγόρευσε την πρόσβαση στο συγκεκριµένο βίντεο από την Τουρκία. Ωστόσο ο εισαγγελέας ζήτησε κάτι ακόµη: να απαγορευθεί η πρόσβαση όχι µόνο από την Τουρκία αλλά από όλον τον κόσµο. Τότε το ΥouΤube απάντησε ότι αυτό ξεπερνάει τα όρια της αρµοδιότητας του εισαγγελέα και αρνήθηκε να το πράξει. Ετσι το Υou Τube έκλεισε σε όλη την Τουρκία. Φέτος τελικά βρέθηκε άλλος τρόπος για να λυθεί το πρόβληµα, έστω και για τρεις µέρες.

    Η ΤRΤ ανακάλυψε ότι είχε τα πνευµατικά δικαιώµατα του βίντεο και έτσι κατάφερε να το αποµακρύνει από το ΥouΤube αυτόµατα, χωρίς καν οι αρµόδιοι του ΥouΤube να καταλάβουν τι έγινε!"

    Από το πιο πάνω link

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, για το βίντεο του Ατατούρκ. Το βίντεο του Μπαϊκάλ όμως μπορεί να θεωρηθεί ως προσωπικά δεδομένα και να αφαιρεθεί, αν δεν κάμνω λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α, συγγνώμη δεν αντελήφθηκα, έχει βάση αυτό που λες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μα anw υπάρχει τρόπος να μπεις στο utube τζαι που Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή